24 Nisan 2016 Pazar

Pırasa Terin

Pırasayı bir de böyle deneyin.



Malzemeler:
1 kg Pırasa
2-3 kaşık zeytinyağı
2 yumurta
2 adet acı biber
kırmızı soğan
2-3 dilim kızarmış ekmek
krem peynir/zeytin
dereotu
domates
tuz&karabiber


1. Pırasalarınızı ayıklayıp yıkayın.
2. Çember yada kare kalıbınızın yüksekliğinde aynı boyda kesin.
3. Tuz ekleyip buharda yumuşayıncaya kadar pişirin.
4. Pişen pırasalara zeytinyağı  ve karabiber ekleyin ve pırasaları kalıbınıza dizip buzdolabında 2 saat bekletin.
5. Haşladığınız yumurtalar, dereotlu krem peynir sürülmüş kızarmış ekmeğinizin üzerine ince dilimlediğiniz kırmızı soğan ve zeytini ekleyip pırasanız  ile birlikte servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder