Sach Ko Jakak
Khmer mutfağında ızgaraların lezzeti marine edildiği soslarda gizli. Daha önce hazırladığım Kroueng sosu ile marine edeceğiniz etleri buzdolabınızda birkaç saat beklettikten sonra bambu çubuklara geçirip mangalda veya kızgın demir bir tavada pişirebilirsiniz.
Malzemeler:
600 gr Kontrafile
2-3 kaşık Kroueng Sos
1 Kaşık Oyster sos
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi sütü
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi sütü
İnce dilimlenmiş etlerinizi hazırladığınız Kroueng sos ve üzerine eklediğiniz istiridye sosu ile marine edin. Üzerine 1-2 kaşık hindistan cevizi sütü ilave edin. Dilerseniz bu karışıma taze kırmızı chili biber de ekleyebilirsiniz. Mangalda pişirecekseniz çöp şişlerinizi suda bekletin. Şişlere geçirdiğiniz etlerinizin pişmesi 5 dakikadan fazla sürmeyecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder