5 Kasım 2014 Çarşamba

Ispanak Salatası



Magnezyum eksikliği oldukça yaygın bir problemdir ve düzenli tükettiğimiz bütün rafine ve işleme tabi tutulmuş besinlerle bu hiç de sürpriz değildir. 100 gr. ıspanak günlük magnezyum ihtiyacımızın %20 sini karşılar. Ancak pişirildiğinde değerli minerallerinin %30-40 'nı kaybeder. Ispanağı çiğ olarak tükettiğinizde bütün yararlı minerallerinden  %100 faydalanmış olursunuz. 

Halsizlik, yorgunluk, sinirlilik, uyuşukluk, dalgınlık, uyku bozuklukları, sinirsel bağırsak rahatsızlıkları, kas krampları, yüksek tansiyon ve depresyon magnezyum eksikliği belirtileri arasındadır. Aşağıda tarifini vereceğim salata doğal yollardan günlük almanız gereken magnezyumu fazlasıyla karşılayacaktır. Kabak ve ay çekirdeği, pirinç, buğday ve yulaf kepeği en yüksek oranlarda magnezyum içerir. Tüketeceğiniz 500 gr. çiğ ıspanak da günlük magnezyum ihtiyacınızı karşılayacaktır.






Malzemeler:
iki kişilik
500 gr Ispanak
1 çorba kaşığı kabak çekirdeği içi
1 çorba kaşığı ay çekirdeği içi
100 gr kabuklu pirinç
limon & zeytinyağı
tuz & karabiber

Ispanakları iyice yıkayıp kurutun. Kepekli pirincinizi suda haşlayın. Ispanaklarınızı kesip tüm malzemelerle birlikte karıştırın.Sosunu ekleyin. İki kişinin günlük magnezyum ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak bu süper salatayı denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder