29 Kasım 2015 Pazar

PAZI VE MANTARLI KİŞ


MUSHROOM AND CHARD QUICHE


Malzemeler:

400 gr mantar
2 adet kırmızı soğan
1 demet Pazı
2 tatlı kaşığı rende muskat
tuz&karabiber
2oo ml krema
2 yumurta
150 gr rende kaşar







Kiş hamuru için:
250 gr un
125 gr tereyağ
70 ml soğuk su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı dağ kekiği







Hamurunuzu robotta hazırladıktan sonra fazla yoğurmadan streç filme sarıp buzdolabınıza kaldırın ve 45 dakika dinlendirin. Bu arada dilimlediğiniz soğanlarınızı zeytinyağında kavurun. Pazılarınızın sap kısımlarını kesip ince doğrayarak bu karıiıma ekleyin. Soğanlar pembeleşince dilimlediğiniz mantarları ekleyşn ve karışımı kavurmaya devam edin. Yıkayıp kuruttuğunuz pazılarınızı kesip yumuşayan mantarlarınıza ekleyin.Tuz karabiber ve bir kaşık muskatı ekleyip üzerini kapatmadan 2-3 dakika daha kavurun.Karışımın suyunu çekmesi önemli.Kenara alıp soğumaya bırakın.



Tart hamurunuzu biraz un serptiğiniz bir yüzeyde kalıbınızdan 2-3 cm daha geniş olacak şekilde açın.Resimde görüldüğü gibi hazırlayıp önceden 180 C de ısııtığınız fırında üzerine kabarmaması için koyduğunuz yağlı kağıt ve ağırlıklarla birlikte 20-25 dakika pişirin. Üzerindeki ağırlığı aldıktan sonra 5-10 dakika üzerinin kızarması için fırında bırakın. Kenara alıp ılımasını bekleyin. İçine mantar ve pazı karışımını yerleştirin. Kremayı ve iki yumurtayı çırpın,içine muskat ve rende kaşarın yarısını ekleyerek kişinizin üzerine dökün. Kalan kaşarı da üzerine serpiştirip fırınınızda üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.



Mushroom quische




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder